Onze partner in Zuid-Engeland, heeft in de graafschappen Wiltshire, Hampshire en Dorset maar liefst 50.000 hectare tot zijn beschikking voor de jacht op reebokken, sikawild en damherten. Het landschap is licht heuvelachtig en bestaat uit stukken bouwland afgewisseld met heggen en grote en kleine bospercelen. De grond is hier zeer mineraalrijk, wat resulteert in een mooie kwaliteit van het wild en van de trofeeën.

U bevindt zich hier vlakbij de befaamde “Jurassic coast” en op een uurtje rijden van het befaamde Stonehenge. In de nabijheid van veel historische overblijfselen en oude kastelen, vertoeft u in een van de mooiste gebieden van Engeland. Een fantastische plek met sikaherten, waaronder  herten van de medaille klasse. Maar ook voor een gewone mooie sika, een zesender of achtender kunt u hier slagen. U verblijft in een van de vele hotelletjes  in een van de stadjes vlakbij het jachtgebied.
Zuid-Engeland is een gebied waar naast de jacht veel te beleven en te zien valt. Een prima mogelijkheid om uw partner mee te nemen en samen te genieten van een korte vakantie. Restaurantjes en antiekwinkeltjes vind je overal.
Wij hebben zowel de beschikking over luxe 4* accommodaties met zwembad, als over gemoedelijke plattelands hotels en Bed en Breakfasts.

Zuid-Engeland is goed te bereiken via de treintunnel van Calais naar Folkestone, de veerdiensten van Calais naar Dover, of vliegen naar Bristol of Southampton waar u een auto huurt of een taxi neemt voor de reis naar uw accommodatie.

Sika wild is in de late schemering en de heel vroege ochtend actief. De jacht op sika vindt daarom in de bronst plaats, de herten zijn dan ook overdag actief. De bronst begint eind september en loopt door gedurende de maand oktober. Het bestand aan sika herten in Dorset is groot. De jacht op geweidragers beperkt zich voornamelijk tot de oudere exemplaren en bestaat uit afschot van 8 enders en een enkele slechte spitser.

Jaarlijks vindt hier afschot van een 20 stuks geweidragers plaats, waarvan een klein aantal in de medaille klasse. Exemplaren met een geweilengte rond de 50 cm. zijn hier voldoende aanwezig. Tijdens 2 outings jagen in september 2016, hebben wij zo'n 10 geweidragers gezien waarvan 3 met een gewei met een lengte van rond de 50 cm. Op verre afstand zagen we op de grens van het revier een zeker goudmedaille exemplaar. Aldus Nigel:" This is the biggest one I have ever seen and the biggest one you will ever see"

Een arrangement kan er als volgt uitzien.
Aankomst op maandag, 2 outings op dinsdag en woensdag en vertrek op donderdag.
Bij verblijf in een 3-sterren-accommodatie:
• 4 outings, begeleiding 1:1
• 3 overnachtingen met ontbijt in prima hotel in 2 persoonskamer.
• inclusief kosten permit of huurkosten leengeweer.

• Prijs per jager € 875,-

Afschotprijzen sika:

lengte gewei tot 40 cm: € 450,-
lengte gewei 40–44  cm: € 625,-
lengte gewei 45–49  cm: € 785,-
lengte gewei 50–54  cm: € 950,-
lengte gewei 55 cm en meer: € 1.250,-.