In het Noord Oosten van Engeland ligt Northumberland.
Met ingang van 2018 kunnen wij hier schitterende kleinwild jacht aanbieden, gelegen op een kleine anderhalf uur vanaf Newcastle.

Op een landgoed van zo'n 6500 ha. is hier de jacht op alle soorten kleinwild mogelijk. Het omvat een grousemoor van 2500 ha. en
"lowground" jacht van 4000 ha. Het gebied ligt in het Zuid Westen van Northumberland in de uitlopers van de " Pennines ".
Jaarlijks bedraagt het afschot van grouse zo'n 3000 brace. Deze soort wordt voornamelijk gedreven bejaagd met groepen
van 10 jagers. Afschot per dag van 200 brace in het begin van het seizoen tot 100 brace aan het eind van het seizoen.
Naast gedreven jacht op erg hoge fazanten,waar het estate in heel Engeland bekend om is, is het ook mogelijk voor de voet op fazanten en patrijzen te jagen. Konijnen, hazen, eenden, snippen, houtsnippen zult u tijdens uw jachtdagen eveneens aantreffen.
De voor de voetjacht vindt plaats op licht glooiend terrein, veel vlakker dan wat op vele jachten in Schotland gebruikelijk is.
Er zijn grote stukken terrein met pitrus, hoog gras, varens en covercrops, prima te doen voor de gemiddelde kleinwild jager.

Het systeem op dit jachtestate wijkt af van wat elders gebruikelijk is.
U schiet als groep jagers onder begeleiding van de jachtopziener met zijn hond 30 stuks fazanten / patrijzen per dag. Konijnen zijn vrij. En deze laatste soort komt in aanzienlijke hoeveelheden voor. Ook uw eigen goed getrainde hond mag mee.

Beschikt u niet over goed getrainde hond ( en ), dan kunnen wij tegen een kleine vergoeding voor voorjagers met spaniels zorgen.
Omdat het jachtgebied niet ver van Newcastle ligt, is het soms ook mogelijk om direct te gaan jagen als u van de ferry komt.
Op de dag van aankomst jaagt u dan een halve dag en op de dag van vertrek eveneens.U kunt dan volstaan met 3 overnachtingen.

Echter ook op zo'n halve dag dient u wel 30 stuks fazanten/patrijzen te schieten !.

Wat accommodatie betreft zijn er mogelijkheden voor overnachtingen in hotels, self catering cottages en bed and breakfasts.
Onderstaand geven we u een paar mogelijke arrangementen.

Arrangement voor 4 jagers:
• 3 dagen jagen, afschot van 30 stuks game per dag
• 4 overnachtingen in klein hotel met ontbijt
• inclusief kosten permit
• Prijs per jager: € 1.385,00

 

Arrangement voor 5 jagers;
• 3 dagen jagen, afschot van 30 stuks game per dag
• 4 overnachtingen in hotel met ontbijt
• inclusief kosten permit
• Prijs per jager: € 1.235,00

 

Wilt u informatie over jagen op gedreven grouse of fazanten, neemt u dan contact met ons op voor een offerte op maat.